Vadaskert Csárda
A keszthelyi étteremről sok jót hallottam, főleg a vadételek tekintetében. És bár hiába lehet rengeteg helyen szarvas- vagy vaddisznóhúsból készült ételt kóstolni, csak nagyon kevés helyen tudják ezeket jól elkészíteni. Arról már nem is beszélve, hogy sokszor nem is vadhúst kap az ember. Szóval, mivel jók voltak az ajánlások, megnéztem a Vadaskert Csárdát. Az épület mellett van egy állatsimogató is, ahol például őzet is lehet simogatni. Hogy ezekből az állatokból később rendelhet-e a vendég, nos, ezt mindenkinek a fantáziájára bízom.
Pikáns őz aprópecsenye fűszeres steakburgonyával
Ez az egész olyan jól hangzott első olvasatra, hogy nem is volt több kérdésem. A pincér a rendeléskor jelezte, hogy mivel vadételről van szó, az elkészítési idő picit hosszabb lehet. Korrekt hozzáállás, már biztosan megszokták a „szakértő” vendégek türelmetlenségét. Pedig a vadnak idő kell, szóval ez már jó jel. Az étterem egyébként több belső és külső helyiséggel rendelkezik, a dekorációt főleg a vadgazdálkodás témaköre uralja, ennek megfelelő szép számú kitömött állattal.
A tányér meggyőző megjelenéssel és finom illatokkal érkezett, és nem is untam halálra magam a várakozás közben. A köret pontosan azt hozza, amit egy fűszeres steakburgonyától joggal elvár az ember. Ropogós héj, puha belső, és mindez bátran fűszerezve, pont úgy, ahogy lennie kell.
Na de nézzük az őzet! A vadhús igényel némi törődést az előkészítés során is, itt ez a lépés nagyvonalúan elmaradt, ezért pár hússzeletről nekem kellett levagdosni a kevésbé szép részeket. Kár ezért a figyelmetlenségért, mert ízre, állagra, fűszerezésre egyébként rendben volt az étel, és nem véletlenül hívják pikáns pecsenyének, a szaft kellemesen csípős volt, és jól harmonizált a köret fűszerezésével.
Vadat nehéz jól főzni, az őznek is megvan a maga praktikája, itt azonban ez sikerült. A húshoz jól választottak köretet, és a kettő arányát is megfelelően választották meg. Az apróbb hiba ellenére mindezekkel együtt is kiemelkedő, nyolc pontot ért el, kiérdemelte a „szeretem” minősítést.
Értékelés: 8 pont
Étel: | Pikáns őz aprópecsenye fűszeres steakburgonyával |
Étterem: | Vadaskert Csárda |
Cím: | Keszthely, Hévízi úton Cserszegtomaj felé félúton |